onsdag 27 februari 2008

Funderar på att bli rasist ;)

Helt sjuk!

En polare berättade till mig som är engagerad i politiken att invandrare som inte jobba ihopa en enda skattekrona har rätt till statlig pension i Sverige. Hur fan är detta möjligt? Hoppas han har fel för såfall blir jag mörkrädd.

Hatar politik men om de ligger någon sanning i detta ska jag bli politiker

Bara genom att ta bort en sån regel OM de nu finns lär jag få väldigt många röster

Är jag dum i huvudet som tycker detta? Måste ju finnas många fler än jag som inte tycker detta är rättvist! Okej om man jobbat och byggt upp systemnet men bara ta är sjukt!

Varför är vårt land så slapphänt ????

16 kommentarer:

Anonym sa...

De är många som är smårasister av många orsaker, detta är väl bara en av många!

Anonym sa...

ang lonely planet; du lär förvånas vad som finns med där.. he he... små hålor med typ 5 invånare, ha ha.. :-)
Om jag inte minns fel så kommer lonely planet-konceptets grundare från Australien.
För övrigt, joo, lite märkligt med pensionen, men de kan ju inte gärna leva på luft heller.. Finns svenskar som utnyttjar systemet oxå, och in all fairness så har svenskar det iaf överlag lättare att få jobb än invandrare, men det finns hur mkt aspekter på det som helst, så det är svårt att ta ställning...
:-/

Anonym sa...

Tror att det gäller i alla civiliserade länder att man får pension i det läget. Flyttar du som svensk till Tyskland innan du går i pension och inte jobbar där så får du med andra ord pension av tyska staten precis som en turk får här.

Inte så konstigt egentligen. Och inte heller orättvist, samhällets poäng är ju att man hjälps åt och det borde gälla alla i ännu högre utsträckning än vad det gör i dag.

Visst, jag tjänar hyfsat och gillar att ha cash, men avvarar gärna en bra bit av kakan för att alla ska ha det bättre. Tror att livet hade varit trevligare på ett sätt som inte kan köpas för pengar om fler hade tänkt så.

Anonym sa...

Hur mycket pengar jag än tjänar skulle jag aldrig frivilligt ge pengar till personer som kommer hit bara för att äta på vårt system vi byggt upp.

Anonym sa...

Varför finns de ingen prövotid på sitt medborgarskap som man har på körkort? Majoriteten av brotten som görs är av blattar

Dr Cool sa...

Ett laddat ämne uppenbarligen. Ska bli intressant o se om någon politiker kommer våga ta upp de inför nästa val. Kan avgöra valet skulle jag tro!?

Anonym sa...

till tjejen sa

skärp dig.... vi måste ställa krav..man kan inte bjuda på fest om man inte har några pengar...

KRAV är ledordet.... Sen att vi haft en slapppppp socialdemokratisk regering som inte vågat prata om indvandringen, utan att sagt vi är rassiiiiister bara vi yttrat oss.. skärpning på asylpolitiken..(dock får det inte gå till överdrift som i Danmark, men våga diskutera problemen..

Anonym sa...

Tuff: absolut, en diskussion är mkt nyttig, men som sagt, finns många aspekter, och det kanske är förmätet av mig att anse att det blir alltför snäva debattinlägg i kommentarer på denna bloggen, såsom "majoriteten av brott görs av blattar". Låter inte som ett direkt citat från SCB... Det finns alldeles uppenbart skiljelinjer mellan de som anser att man har ett medmänskligt ansvar för andra individer i samhället, svenskar eller ej, och så de som tycker att var och en ska klara sig bäst dom kan. Jag tillhör första kategorin, men skulle gärna se högre krav på deltagande från många grupper i samhället vad gäller ambitionen att ta sig in på arbetsmarknaden. Om för många "utnyttjar" systemet så arbetar ju inte tillräckligt många (dvs betalar skatt) för att systemet(välfärden) ska kunna finansieras. Det leder till en ond cirkel, som vi måste ta oss ur, eftersom osäker arbetsmarknad i kombination med urholkad välfärd ökar ohälsan, och belastar systemet ytterligare, osv....

Anonym sa...

Tjejen/

Hur förklarar du detta?

http://wwwc.aftonbladet.se/nyheter/0003/13/dokument.html

Anonym sa...

http://wwwc.aftonbladet.se/nyheter/
0003/13/dokument.html

Dr Cool sa...

Intressant med lite debatt, tur att någon gör det för ju mer politikerna slår ifrån sig detta ju mer kommer fler vilja diskutera det. Typiskt Sverige att försöka lägga locket på och titta bort.

Inget ställningstagande alls som vanligt!

Dr Cool sa...

Länken funkade tyvärr inte. Vad handlade den om ?

Anonym sa...

Dr Cool/

Du får klistra in dem efter varandra.

Börja med denna;

http://wwwc.aftonbladet.se/nyheter/

Och sen denna;

0003/13/dokument.html

så funkar det.

Anonym sa...

Såg länken, skrämmande att invandrare ens vågar begå brott. Borde skicka dom som inte sköter sig, sabbar för alla dom som kör det!

//"blatte"

Anonym sa...

Varför inte ge dom en chans, nästa gång de händer så skicka hela familjen. Då jävlar kommer de inte begås brott av invandrare så de missar alla bidragen i Sverige

JATACK
JATACK
TackSå Mycket är glosor de kan, sen är det tomt!

Dr Cool sa...

Blatten // Jag håller med!

Hårt mot hårt! Folk skrattar åt våra system med all rätt